Vinařství ZEPHYR

Naše vinice dnes není jen o výrobě skvělého vína; jde o zachování naší země pro budoucí generace. Neustále zkoumáme nové způsoby, jak zlepšit naše úsilí o udržitelnost, od snižování spotřeby vody po zvyšování biologické rozmanitosti. 

Péčí o naši vinici s maximálním respektem a odpovědností se snažíme vytvářet vína, která nejen výjimečně chutnají, ale také ztělesňují náš vztah k zemi.

Klima a terroir

Jedinečné kombinace klimatu a půdy, známé jako terroir hrají zásadní roli při výrobě našich vín a přispívají specifickým vlastnostem, které následně tvoří komplexní vína.

Vinice ve viniční trati U Bunkru v Šatově se nachází v nadmořské výšce 260 m. Půda vinice je težší, velmi výživná s vyšším obsahem jílovitých částic, předurčená k dobému hospodaření s vláhou. Díky těmto vlastnostem je půda velmi vhodná pro širokou škálu odrůd, u nás přednostně dominuje skvělá Pálava.

Biodiverzita

V našich vinicích je snaha o zachování biodiverzity nedílnou součástí hospodaření. Rozmanité prostředí zlepšuje zdraví půdy, přispívá k správnému koloběhu živin a zadržování vody v půdě, čímž napomáhá vytvářet odolnější vinice. Začleněním krycích plodin, květin a původní vegetace podporujeme  také užitečný hmyz, jako jsou včely či berušky, které napomáhají hubení škůdců.  

Díky udržitelným postupům lze dosáhnout zdravých vinic, které budou prosperovat po generace, produkovat výjimečná vína a zároveň chránit životní prostředí.

Vermikompost

Vermikompost je stavebním kamenem našeho závazku vůči životnímu prostředí a kvalitě našich hroznů, neboť věříme že výjimečné víno začíná zdravou půdou. 

Vermikompostem doplňujeme potřebné živiny, které vinice v průběhu svého života z půdy čerpá. Jedná se o způsob kompostování pomocí kalifornských žížal, které rozkládají organický materiál- matoliny, třapiny, kaly a jiné produkty vznikající při výrobě vína.

Nákupní košík
Přejít nahoru